Jutut arkistossa

 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
2/2015

Testissä 15 mikroaaltouunia: Alle 80 euron Logik voittaa yli 200 euron laitteet. Parhaaat televisiot tulevat nyt eteläkorealaisilta valmistajilta. Vertailussa 12 kaurapuuroa.

1/2015

Fiskars ei pärjännyt japanilaisille kilpakumppaneille kokkiveitsitestissä. Basmatiriisin viljelijät saavat päivän työstä korkeintaan 3,40 euroa. Iso osa netin kuluttaja-arvioista väärennettyjä.

8/2014

Suomen halvimmat erikoislääkärit löytyvät vertailun mukaan Raumalta. Vertailussa joulukalat: neljässä kaupan graavi- ja kylmäsavulohessa tautivaara. Testissä kamerat ja lämpökerrastot. Poimimme testeistä vuoden parhaat lahjavinkit.

7/2014

Älä säästä pistoshoidoissa: liian lähelle silmiä annettu kauneuspistos voi jopa sokeuttaa. Suomi nousuun: lisääkö suomalaisten tuotteiden ostaminen oikeasti työpaikkoja? Testissä kohdelamput, BB- ja CC-voiteet sekä pyykinpesukoneet.

6/2014

Ruokasienet: herkkutatti vai kanttarelli? Siinä vasta pulma! Puhelinmyynti: Sähkösopimuksia kaupataan palmurannoilta käsin kyseenalaisin keinoin. Testit: Älypuhelmet, kuivausrummut ja videotykit.

5/2014

Personal trainerit: hinnoissa suuria eroja. Made in hikipaja: Euroopassakin tehdään merkkivaatteita kurjissa työoloissa. Leivänpaahtimet: Kallein ei ollut paras. AA-paristot: Duracell-pupu ei pötkinyt pisimmälle.

4/2014

Kahvin eettisyys: Meira ja Paulig eivät pärjänneet eettisyydessä ulkomaisille merkeille. Smoothiet: Picnic-kahvilaketju ei kuumenna marjoja, vaikka viranomaiset niin kehottavat. Ompelukoneet: Yhdellä Singerillä ei saa suoraa ommelta. Ruohotrimmerit: Kaikki eivät katko kunnolla nokkosia.

3/2014

Testit ja vertailut: Suuressa silitysrautatestissä kallein rauta jätti farkut ryppyisiksi. Moottorisahatestissä nopein saha puolitti työn. Salaattijuustot leipäjuustosta fetaan. Parhaimmillaan juustosalaatti on terveellinen ateria.

2/2014

Testit ja vertailut: Lasten kantoreput ja -liina, tehosekoittimet, salmiakit, netin musiikkipalvelut, pokkari- vai kännykkäkamera.

1/2014

Ikean malli pärjäsi kalliille uuneille. Samsung meni iPadin ohi. Strösselistä löytyi kiellettyjä aineita. Testit ja vertailut: Pyrolyysiuunit, taulutietokoneet, arkkupakastimet, ruokakermat.

2013

8/2013

Robotti-imuri ei korvaa tavallista imuria. Uutuuslevitteissä myydään suolaa ja kovaa rasvaa. Jättikatkaravut maksavat jopa ihmishenkiä. Testit ja vertailut: Robotti-imurit, parranajokoneet, uutuuslevitteet,katkarapujen tuotannon vastuullisuus.

7/2013

Yksi pyykinpesukoneista reputti testin. Ikean kalusteiden puun alkuperä hämärän peitossa. Osa led-lampuista vääristää värejä. Testit ja vertailut: Pyykinpesukoneet, kuivausrummut, led-lamput, monitoimitulostimet, huonekaluketjujen vastuullisuus.

6/2013

Appelsiinimehua surkeista työoloista. Eines vai kotiruoka? Tahranpoistajat jättivät vaatteet likaisiksi. Älytelevisiot testissä - kannattaako maksaa kömpelöstä netistä? Testit ja vertailut: Televisiot, pölynimurit, tahranpoistoaíneet, nettikenkäkaupat.

5/2013

Pienikin lommo voi viedä älykännykän takuun. Kännykän käyttöohjeet koululaiselle. Testissä alle 400 euron älykännykät. Asiakkaat ovat vallanneet yritysten fb-sivut. Leipähyllyssä vähän terveellisiä vaihtoehtoja. Testit ja vertailut: Älypuhelimet, leivät, astianpesukoneet, akkuporakoneet.

4/2013

Useissa grillimakkaroissa ilmoitettua enemmän suolaa. Perushammastahnalla paras pesutulos. Lento myöhässä - pidä puolesi. Tasainen rusketus kapseleilla?

3/2013

Autonrenkaiden valmistuksen eettisyydessä korjattavaa. Teleoperaattorit kuluttajavalitusten listaykkösiä. Miksi kauppa myy syömäkelvottomia kasviksia? Testit ja vertailut: Autonrenkaiden tuotannon vastuullisuus, tabletit, polkupyörien lukot, terveyssiteet.

2/2013

Lintukoto vai munatehdas? Kuluttaja vieraili virikehäkki- ja luomukanalassa. Patjavertailu auttaa valitsemaan. Varo netin ilmaisnäytehuijareita. Testit ja vertailut: seniorikännykät, kalliit älypuhelimet, kananmunat, patjojen hinnat.

1/2013

Nettivideopalvelut eivät aina vastaa odotuksia. Eettinen lemmikkiruoka kiven alla. Terveysjogurtissa 11 palaa sokeria. Testit ja vertailut: nettivideopalvelut, älytelevisiot, minijärkkärit, jääkaappi-pakastimet, aikakauslehtien mainokset, välipalat.

2012

8/2012

Lelutehtaiden ovet eivät avautuneet tutkijoille. Testien parhaat 2012. Kodinkoneiden yleisimmät viat. Sipsivertailun epäterveelliset ja vieläkin epäterveellisemmät herkut. Testit ja vertailut: lelujen valmistuksen vastuullisuus, uunit, huulipunat, IPL-karvanpoistolaitteet, sipsit.

7/2012

Optikoiden palveluissa puutteita. Testissä 19 pussitonta ja pussillista imuria. Parjattu tuontikala pangasius palaa kalatiskeihin. Käytetyt kiesit - vinkkejä auton ostoon. Testit ja vertailut: pölynimurit, taulutietokoneet, vartalovoiteet, optikkojen näöntarkastukset.

6/2012

Lasten sadeasut testissä: saumat vuosivat, yhdestä löytyi ftalaattia. Yritykset kouluissa. Riisin vaihtoehdot. Testit ja vertailut: nestemäiset kirjopesuaineet, tietotekniikan tukipalvelut, aterian lisukkeet, lasten sadeasut, blu-ray-soittimet.

5/2012

Turvakamera tuli kotiin. Mikä ekokalassa maksaa? Testissä: Itkuhälyttimet, induktiotasot, ihokarvahöylät, retkeilykengät.

4/2012

Kuluttaja-lehti vertaili jäätelöpallot ja tutki kioskimyyjien työoloja. Kimppadiili, hyvä diili? Kesän suuressa tv-testissä 58 televisiota. Testit ja vertailut: Televisiot,matkalaukut,astianpesukoneet, datapaketit, jäätelöpallot.

3/2012

Kuluttaja-lehti eettisiä kenkiä etsimässä. Loma-asuntojen vuokrauspalvelujen erot. Taloyhtiölaajakaista - hyvä juttu? Testit ja vertailut: Kahvinkeittimet, painepesurit, kuohuviinit, ripsipidennykset.

2/2012

Kuluttaja-lehden ripsiväritestin tulos: yhdessä maskarassa vaarallista kemikaalia. Näkökorjausleikkauksen hintavertailu. Testit ja vertailut: Ripsivärit, taittovirheleikkaukset, pillimehut, johdolliset iskuporakoneet, lasertulostimet.

1/2012

Suuressa täppäritestissä 18 laitetta. Sohvan virheet suututtavat - huonekalukaupan tavallisimmat virhetilanteet ja ratkaisut. Testit ja vertailut: taulutietokoneet, televisiot, järjestelmäkamerat, keraamiset keittotasot, ruokaöljyt.

2011

8/2011

Ekobuumi kosmetiikassa. Minkälaista kahvia keittää tonnin kone? Kuluttajan testatut lahjavinkit taas täällä. Testit ja vertailut: kuivausrummut, automaattiset espressokeittimet, suklaarasiat.

7/2011

Pippuria viljellään karuissa oloissa. Suuri lampputesti - mikä loistaa parhaiten? Auto huoltoon merkkikorjaamolle vai muualle? Testit ja vertailut: älykännykät, isot jääkaapit,energiansäästölamput, ledit ja halogeenit,mustikkakeitot.

6/2011

Farkkututkimus todistaa: Halvat farkut ovat eettisimmät. Pitäisikö palvelujen kauppaaminen puhelinmyynnissä kieltää? Testit ja vertailut: farkkujen valmistuksen vastuullisuus, valkopesuaineet, pölynimurit, näkkileivät, videokamerat.

5/2011

Kuluttaja kotona: vertailimme kuivat koiranruuat ja testasimme paistinpannut. Nettitikusta asiaa - ongelmallinen liikkuva laajakaista. Testit ja vertailut: matkarattaat, paistinpannut, tekniset juoksupaidat, kuivat koiranruuat, Pietarin-matka, karamellit.

4/2011

Kesänumerossamme makuupussien testi. Selvitimme mitä mieltä nuoret ovat alkoholimainonnasta? Mitä marinadi kätkee? Testit ja vertailut: makuupussit, pesukoneet, lasten turvaistuimet, marinoidut lihat, nestekaasun hinta.

3/2011

Sykemittareiden testi ja testimenestyjien hintavertailu. Televisionkatselu mullistuu. Törkeitä hintoja eläinlääkärillä. Testit ja vertailut: sykemittarit, tietoturvaohjelmat, taulutietokoneet, eläinlääkärien hinnat, texmex-valmisruuat, ilmanpuhdistimet.

2/2011

Eduskuntavaalit 2011: Mitä mieltä puolueet ovat kuluttajakysymyksistä? Hotelliketjujen yhteiskuntavastuu lomakohteissa. Testit ja vertailut: akkuporakoneet, blu-ray-soittimet, hotellien yhteiskuntavastuu, internetin valokuvakirjat, valmislihapullat.

1/2011

Lastenruuat vertailussa. Kumpi on eettisempi kännykkä, Nokia vai Apple? Lähteekö läski ihmetuotteilla? Testit ja vertailut: akkuparistot ja laturit, retkitermospullot, pölypussit, kännyköiden valmistuksen yhteiskuntavastuu, lastenruuat.

2010

8/2010

Sähköinen kirja ja lukulaitteet testissä. Ananaksen tuotannosta kärsivät työntekijät ja luonto. Vuoden testimenestyjät. Testit ja vertailut:sähköisten kirjojen lukulaitteet, kotiteatterit, partahöylät, valmiskastikkeet.

7/2010

Takaako lakanan merkki laadun? Kotonasi muhii muovinen jätevuori. Köyhä maksaa eniten pankin palveluista. Testit ja vertailut:järjestelmä- ja kompaktikamerat, astianpesukoneet, laskettelusukset, pankkien palvelumaksut, lakanat, salaatinkastikkeet.

6/2010

T-paidat tutkimuksessa: lähes kaikista löytyi myrkkyjä. Kirjopesuaineilla puhdasta vaan ei tarhatonta. Ylikalastus tuhoaa kalalajeja. Testit ja vertailut: Kaappipakastimet, kirjopesuaineet, ulkoiset kiintolevyt, maito ja sen vaihtoehdot.

5/2010

Murot vertailussa: Sokeria kuin donitseissa. Haussa Suomen eettisin ostospaikka. Kuka pelkää geeniruokaa? Testit ja vertailut: Pölynimurit, kuivausrummut, seniorikännykät ja helppokäyttöiset peruskännykät, murot.

4/2010

Lasten aurinkosuojat ylittivät lupauksensa. Lentoyhtiöiden ympäristövastuu tutkittu. Kynsilakkojen kovat kemikaalit. Testit ja vertailut: Lasten aurinkovoiteet ja –suihkeet, tasohiomakoneet, höyrysilitysraudat, lentoyhtiöiden ympäristövastuu, välipalapatukat ja –keksit.

3/2010

Deodorantit ja antiperspirantit vertailussa. Selvitys hyväntekeväisyysjärjestöjen rahankäytöstä. Nanoteknologia, uusi uhka vai mahdollisuus? Testit ja vertailut: Lastenrattaat, pyykkikoneet,ruohonleikkurit, deodorantit, hyväntekeväisyysjärjestöt, kuivat valmisruuat.

2/2010

Siivouspalveluiden hinnat selvitetty. Kumpi on eettisempi, Canon vai Nikon? Leikkeleiden rasva- ja lihapitoisuuksissa isoja eroja. Testit ja vertailut: tietoturvaohjelmistot, monitoimitulostimet, mp3-soittimet, kameroiden yhteiskuntavastuu, siivouspalvelut, leikkeleet.

1/2010

Vihreän teen kasvinsuojeluainejäämät tutkittu. Pyykipesuainetta käytetään liikaa. Ilmalämpöpumpuista säästöä tai rahanmenoa. Testit ja vertailut: matkapuhelimet, tietokoneen näytöt, vihreät teet, pyykinpesuaineet, kuntokeskukset.

2009

8/2009

Lelujen alkuperää vaikea selvittää. Suuri televisiotesti. Takuu ei saa maksaa. Testit ja vertailut: televisiot, espressokeittimet, kooste vuoden testimenestyjistä, lelujen hinnat, jääkiekko-otteluiden hinnat, pakasteruuat.

7/2009

Mikä on nopein ja kestävin energiansäästölamppu? Totuus hammastahnoista. Pakkausten ekologisuus. Testit ja vertailut: energiansäästölamput, mikroaaltouunit, laskettelukengät, hammastahnat, kevytjuustot, pakkausten ekologisuus, kirjojen hinnat, paketin lähettäminen.

6/2009

Margariinien rasvan laadussa isot erot. Akkuparistot- ja laturit testissä. Näin kierrät asuntokaupan karikot. Testit ja vertailut: jääkaappi-pakastimet, astianpesukoneet, akkuparistot ja -laturit, tietokonekorjaajien hinnat, ketjuravintoloiden ruokalistat.

5/2009

Suuri pölynimuritesti - testissä 40 imuria. Lääkärien hinnat puhuttavat. Millainen on hyvä kompostori? Testit ja vertailut: pölynimurit, kuivaavat pesukoneet, kompostorit, valmistaikinat

4/2009

50 kameraa testissä + vinkit hienoihin kesäkuviin. Lenkkitossujen yhteiskuntavastuu. Palvelutalojen hintoja vaikea verrata. Testit ja vertailut: kamerat, pöytämalliset astianpesukoneet, lenkkitossujen yhteiskuntavastuu, sähkönkulutusmittarit

3/2009

Grillikausi alkoi – vertailimme 16 grilliä. Kannattaako kolmekymppisen aloittaa eläkesäästäminen? Mainoksia jo kaksivuotiaille. Testit ja vertailut: grillit, valmiskeitot, kuulokkeet, asitoiden hinnat, monitoimitulostimet, tietoturvaohjelmistot

2/2009

Neuletakit vertailussa – näkyykö hinta vaatteen laadussa? Etelä-Afrikan viinitiloilla epäreilu meininki. Hyvät löylyt satasenkin kiukaalla. Testit ja vertailut: lastenrattaat, akkuporakoneet, neuletakit, kiukaat.

1/2009

Muovikassi - ekologinen valinta. 10 kysymystä lämpöpumpuista. Mallihuijaukset saapuivat Suomeen. Testit ja vertailut: pesukoneet,lasermittarit ja rakenneilmaisimet, tietokoneiden näytöt, pähkinät, piilolinssien hinnat.

2008

8/2008

Turvapuhelinpalvelut ovat kirjavia. Suuhygienistien hinnat vertailussa. Potilaan oikeudet hammaslääkäripalveluiden ostajana. Eineslaatikot vertailussa. Testissä: jääkaappi-pakastimet, dvd-tallentimet, silmänrajauskynät.

7/2008

Pyykkikoneiden valmistajien yhteiskuntavastuu tutkittu. Oppikirjoista uupuu kuluttajatieto. Kannattaako bonuksia kerätä pankkipalveluksista? Testissä: kissanruoat, digikamerat, laskettelusukset.

6/2008

Likainen puuvilla: lapset poimivat paitasi raaka-aineen. Näin löydät hyvän kiinteistönvälittäjän. 10 kysymystä operaattorien palvelusta. Testissä: kännykät, langattomat kuulokkeet, Mp3-soittimet.

5/2008

Television alkuperä: Salaista tietoa. Ikkunat uusiksi ajan kanssa. Viimeiset kotimaiset miestenpaidat. Testissä: televisiot, astianpesukoneet, videokamerat, leivät.

4/2008

Kirjoitusvirhe voi pilata loman. Ekologisesti mökillä. Sohvia luotolla vaikka väkisin. Testissä: aurinkovoiteet,tulostimet ja monitoimitulostimet, turvaistuimet, ladyshaverit ja epilaattorit

3/2008

Elintarvikkeiden terveysväitteet hämäävät. Kyseenalaista kehitysapua. Koirassakin voi olla virhe. Testissä: verenpainemittarit, painepesurit.

2/2008

Pyykkikoneet huuhtelevat huonosti. Kumpi on eettisempi, Lipton vai Twinings? Kuivakäymälät vertailussa. Testissä: pyykkikoneet, kesärenkaat, helppokäyttöiset kännykät.

1/2008

Energialamppujen kestossa huimat erot. Katso millä soitat. Laitteilla lyhyt kestoikä. Testissä: energiansäästölamput, teräväpiirtosoittimet, mp3-soittimet

2007

8/2007

Ekokirja tulossa, liha- ja kasvisliemikuutiot vertailussa, mikä maksaa ilmaisissa soittoäänissä? Testissä: kamerat, parranajokoneet, digikamerat

7/2007

Hampaiden valkaisun riskit, appelsiinimehut tutkittu, lattiamateriaalin eettisyys. Testissä: hiusvärit, keittiöveitset, laskettelusukset

6/2007

Vaateketjujen yhteiskuntavastuu, matkaoppaat, pastojen ja riisien kuitupitoisuudet. Testissä: bluetooth-kuulokkeet, dvd-tallentimet, matkapuhelimet.

5/2007

Vaihto-oppilasmatkat syynissä, missä valmistetaan lasten koulureput, kysymyksiä ja vastauksia digiboksista. Testissä: matkalaukut, videotykit, turvaistuimet.

4/2007

Kesän grillimakkarat tutkittu, talopaketit, kännyköiden valmistajien yhteiskuntavastuu. Testissä: astianpesukoneet, ruohonleikkurit, pistosahat.

3/2007

Tietokonevalmistajien yhteiskuntavastuu. Sykemittarin käyttöönotto työlästä. Pilkotut ja pussitetut salaatit tuoreita. Eläinkokeissa tapahtuu. Muotokuvan monta hintaa. Testissä: Pölynimurit, monitoimitulostimet, televisiot.

2/2007

Virus voi hyökätä kännykkäänkin. Kalapuikoista puolet on kalaa. Koulujen välipalatarjonta vertailussa. Maksukanavissa on mistä valita. Testissä: pesukoneet, kesärenkaat, kuulokkeet.

1/2007

Pikaruokaketjujen eettisyys. Huonekaluliikkeiden loputon ale. Digiboksia ostamassa. Testissä: akkuporakoneet, mp3-soittimet, matkapuhelimet.

2006

8/2006

Ei niin iloinen ilotulitustehdas. Halvat internetpuhelut. Miten eli kinkku, joulupöydän kunkku? Testissä: laskettelukengät, digitaaliset videokamerat, dvd-tallentimet, digikamerat.

7/2006

Sulatejuustot natriumpommi. Mainostekstiviestit tulivat kalliiksi. Testissä: lasten talvihaalarit, kotiteatterit, televisiot.

6/2006

Tuontitomaattien tuotannon eettisyys. Perunalastut tihkuvat kovaa rasvaa. Mitä lemmikki maksaa? Testissä: Kiikarit, digiboksit, mp3-soittimet, matkapuhelimet.

5/2006

Fysikaaliset hoidot ja hieronnat. Lääkeyhtiöt kokeilevat mainonnan rajoja. Piraattituotteesta sakot. Testit: lattialaminaatit, silitysraudat, turvaistuimet, digikamerat

4/2006

Jalkapallojen etiikka. Digikuvat valmiiksi netissä. Palvelutiskien valmisruoat. Testissä: aurinkovoiteet, matkapuhelimet kotiteatteriprojektorit, kahvinkeittimet, litteät televisiot.

3/2006

Tuplasti vakuutetut tuotteet. Juoksuklinikoilta haetaan sopivia tossuja. Energiajuomien piristävyys vain mielikuvaa? Testissä: oksasakset, vaellusteltat, digikamerat.

2/2006

Lainaturvavakuutukset. Ravintolisät. Nettimusiikin hinta. Testissä: iskuporakoneet, kesärenkaat, dvd-soittimet.

1/2006

Aamiaismurot tutkittu. Bioautot lähtöviivalla. Eettistä matkailua.Ilmalämpöpumppujen katteettomat lupaukset. Testissä: Digivideokamerat, murtomaaksukset, matkapuhelimet, mp3-soittimet.

2005

8/2005

Silmälasien hintavertailu. Öljyn tuotannon yhteiskuntavastuu. Pikavipit. Askelmittarit.Testissä: sähköhammasharjat, laskettelusukset, dvd-tallentimet, parranajokoneet, digitaaliset järjestelmäkamerat.

7/2005

Suklaan eettisyys puntarissa. Kännykkälasku yllätti matkaajat. Testissä: patjat, kuoritakit, moottorisahat, digikamerat, televisiot.

6/2005

Koulukuvaukset ketjujen hallussa. Kesämökki talviasuttavaksi. Vanhus puhelinmarkkinoinnin kohteena. Testissä: matkapuhelimet, einespitsat, sauvakävelykengät, teippivaipat, mikroaaltouunit.

5/2005

Kotisiivouksen hinta vertailussa, palvelutaloihin jonot, broilerisuikaleet hyvälaatuisia, Testissä lattialiedet, sauvakävelysauvat, kasvikuivaimet, hiomakoneet, tulostimet.

4/2005

Aikuinen nainen vaateostoksilla. Hinta ja laatu vaihtelevat asuntojen kuntotarkastuksissa. Eläinlääkärien huimat hintaerot. Testissä: lasten turvaistuimet, lastenrattaat, moposkootterit.

3/2005

Virhevastuu ja takuuaika. Luomuviinin jäljillä. Särky- ja allergialääkkeiden hintaselvitys. Kotimainen edam ei pärjää hintakilpailussa. Testissä: pölynimurit, digikamerat, Mp3-soittimet.

2/2005

Nuorten kulutusvalinnat: karkkia, sipsiä, limsaa. Vaaralliset ihonvaalennuskemikaalit. Virhevastuu. Testissä: uunit ja keraamiset keittotasot, kesärenkaat, tietoturvaohjelmistot.

1/2005

Ratsastus on kallis elämyslaji. Kotia etsimässä. Matkailijan vakutuukset. Testissä: porakoneet, matkapuhelimet, dvd-soittimet.

Kuluttaja-lehti 2015

Lukijan kuva

Tulosta
28.1.2015