Käyttö

Pölypussin vaihtaminen

Pölynimuri imee pölyä paremmin, kun imurissa on tyhjä tai vain osittain täysi pussi verrattuna siihen, että pussi on lähes täynnä.

  • Vaihda pölypussi hyvissä ajoin ennen sen täyttymistä. Sama koskee pussittoman imurin säiliön tyhjentämistä.

Suodattimen vaihtaminen ja puhdistaminen

Suodattimet kannattaa vaihtaa ja pestävät suodattimet puhdistaa riittävän usein, jotta suodatin ei tukkeudu ja imuteho säilyy hyvänä.

Moottorinsuojasuodatin on usein mukana pölypussipakkauksessa.

Valmistajien mukaan pestävät suodattimet kestävät käyttöohjeen mukaisesti puhdistettuina 5 – 10 vuotta. Pestävien suodattimien suodatuskyvystä ja kestävyydestä pitempiaikaisessa käytössä ei ole tutkimustuloksia.

Vaihdettavat ei-pestävät Hepa-suodattimet tulevat ajan mittaan kalliiksi. Jo yksi Hepa-suodatin maksaa noin 20-40 euroa.

Poistoilman aukko 

Imurin puhaltama poistoilma nostattaa huonepölyä ilmaan. Tiesitkö, että pölyn laskeutuminen kestää tunteja? Leijailemaan lähtenyt pöly laskeutuu vasta pitkän ajan sen jälkeen, kun imurointi on lopetettu.

Ohjeita imurointiin:

  • huolehdi siitä, että poistoilmaa puhaltava aukko puhaltaa sinne, mistä on jo imuroitu
  • imurointia ei myöskään kannata aloittaa keskeltä huonetta vaan nurkasta
  • sen jälkeen edetään puhtaalta alueelta kohti likaista

Imuroiminen osana siivousta

Jos haluaa varmistaa, että huoneeseen jää mahdollisimman vähän pölyä, lattiat pestään ja pölyt pyyhitään vasta muutama tunti imuroimisen jälkeen.

Oikeaoppinen imurointiasento on sellainen, että toinen käsi liikuttaa imurin vartta, ja toinen kannattelee letkua selän takana. Näin selkä kuormittuu mahdollisimman vähän. Kannattaa muistaa, että imuria ei pidä vetää letkusta, koska silloin imuletkun rungossa oleva liitoskohta saattaa ajan mittaan löystyä.

 

   Oppaan etusivulle

Tulosta
30.12.2013