Testausolosuhteet ja käytetyt materiaalit
Mittaukset suoritettiin 20 ± 5 °C lämpötilassa. Tehosekoittimet olivat kytkettyinä 230 ± 1 % V jännitteeseen. Testeissä käytetyt maitotuotteet pidettiin 3° C lämpötilassa vähintään vuorokausi ennen testien suorittamista. Testeissä käytetty vesi oli 15 ± 1 °C lämpöistä hanavettä.
Suorituskyky
Kaikilla testin sekoittimilla testattiin vihersmoothien, smoothien, nice creamin, pannukakkutaikinan ja vauvanruoan valmistusta sekä jään murskaamista, vaikka laitteen ohjeissa ei olisi näiden valmistuksesta mainittu. Pähkinöiden, yrttien ja sipulien pilkkomista testattiin, mikäli sekoittimen mukana tuli pilkkomiseen soveltuva varustus. Lämpimän keiton valmistusta testattiin superblendereillä.
Smoothieiden valmistuksessa mitattiin valmistukseen kulunut aika, arvioitiin smoothien rakenne ja tasaisuus sekä hienontumatta jääneiden marjojen, hedelmien ja kasvisten palojen määrä.
Vihersmoothien valmistuksessa käytettiin päärynää, appelsiinia, selleriä, persiljaa sekä appelsiini- ja greippimehua.
Nice creamin valmistuksessa käytettiin jäisiä banaanipaloja ja mustikoita sekä vettä. Banaanin ja mustikoiden annettiin sulaa 15 minuuttia ennen sekoittamista.
Sekasmoothien valmistuksessa käytettiin appelsiinia, omenaa, porkkanoita, jugurttia sekä maitoa.
Pannukakkutaikinan sekoittamiseen kulunut aika mitattiin sekä taikinan tasaisuus, kuohkeus, juoksevuus sekä kerrostuneisuus arvioitiin.
Jäänmurskauksesta mitattiin kulunut aika sekä arvioitiin murskan hienojakoisuus, tasaisuus ja koostumus.
Vauvanruoan valmistuksessa käytettiin keitettyä perunaa, porkkanaa ja naudanlihaa sekä porkkanoiden keitinvettä. Soseuttamiseen kulunut aika mitattiin sekä soseesta arvioitiin sen tasaisuus ja hienojakoisuus sekä lihanpalojen ja yli 4 mm kokoisten palojen määrä.
Pilkkomistestissä käytettiin hasselpähkinöitä, korianteria tai persiljaa ja sipuleita. Pilkkomiseen kulunut aika mitattiin sekä pilkottujen ainesosien tasaisuus ja hienojakoisuus arvioitiin.
Lämpimän keiton valmistuksessa käytettiin porkkanoita, purjoa, sipuleita, perunoita, vettä sekä suolaa ja pippuria. Raaka-aineet olivat esikeitettyjä ja huoneenlämpöisiä ennen sekoittamista. Keiton valmistukseen kulunut aika sekä valmiin keiton lämpötila mitattiin. Keiton tasaisuus, tekstuuri sekä hienojakoisuus arvioitiin ja keittoon jääneiden yli 4 mm kappaleiden määrä mitattiin. Myös sekoittimen kannun värjäytymistä arvioitiin.
Käyttömukavuus
Tehosekoittimien käyttömukavuutta arvioi kolmen hengen laboratorioryhmä. Sekoittimista arvioitiin käyttöohjeet, kokoamisen ja purkamisen helppous, säätöjen helppous, laitteen vakaus käytön aikana, kannun täyttämisen ja tyhjentämisen helppous, puhdistaminen, laitteen siirtely ja säilytys sekä soveltuvuus eri kätisyyksille.
Melu
Laitteiden maksimi äänitehotaso mitattiin 0,5 metrin päästä tyhjästä laitteesta. Lisäksi kolmen hengen ryhmä arvioi melun.
Rakenteen laatu
Tehosekoittimista arvioitiin käytettyjen materiaalien vahvuuksia, metalliosien naarmuuntumista, muoviosien liitoksia ja lujuutta, maalattujen osien pinnoitteen laatua, eri materiaalien välisiä liitoksia, nappuloita ja säätimiä sekä sähköjohdon liitosta.
Turvallisuus
Laitteiden sähköturvallisuus arvioitiin laitteen merkintöjen, sähköiskun suojauksen sekä rakenteen perusteella. Myös merkinnät laitteen vaaroista ja BPA-sisällöstä tarkastettiin.
Sähkönkulutus
Laitteiden sähkönkulutus mitattiin laitteiden ollessa valmiustilassa virta pois päältä.
Testitulokset
Artikkeli